Kupní proces nemovitosti ve Španělsku

Letenku a ubytování si zájemce uhradí sám, my Vám však můžeme být nápomocni při jejich výběru a zabezpečení.

Ubytovat se můžete v některé námi doporučené nemovitosti k pronájmu, a takto si přímo vyzkoušet, jaké by to bylo mít svůj vlastní byt nebo domek u moře. Druhá alternativa je ubytování na některém z hotelů v místě našeho působení.

Pokud nežijete trvale v této nádherné a přívětivé zemi, není pro Vás jednoduché pohybovat se v tomto labyrintu zákonů a pravidel. Velmi důležitou skutečností je, že ve Španělsku neexistují žádná pevná pravidla týkající se nákupu nemovitostí. Realitní kanceláře nemusí mít žádné oprávnění a nejsou právně odpovědné za uskutečněný prodej.

Trochu nepochopitelné pro nás je, že veškeré dluhy, daně a poplatky spojené s nemovitostí jsou vázány na nemovitost, nikoli na prodávajícího!

Proto je velmi důležité najít renomovaného obchodního partnera s kvalitním právním servisem, abyste dokonale zabezpečili svou investici. My Vám však můžeme nabídnout kompletní právní servis potřebný při koupi nemovitosti ve Španělsku, a to v českém nebo anglickém jazyce, dle vaší preference. Tento servis obnáší kontrolu legálnosti stavby, všechna potřebná jednání na úřadech, notáře, zápis do katastru atp.

Pro koupi nemovitosti je třeba mít založené NIE - Vaše osobní daňové identifikační číslo, se kterým lze nakupovat nemovitosti. To Vám pomůžeme zařídit spolu s právníkem i s otevřením učtu u španělské banky zde, což je také podmínkou pro koupi, protože peníze musí jít přes Váš španělský účet.

Pokud kupujete nemovitost ve Španělsku, vždy ceny, které vidíte v ceníku, či na webu nebo jakýchkoliv portálech NEJSOU konečné. K ceně je třeba přidat 10% DPH při koupi nového projektu od developera, nebo 7% daň z prodeje (z nabytí) v případě koupě z druhé ruky.

Dále bude ještě nutno připočítat cca 3%-4% z kupní ceny na registrační daň, právníka, notáře a poplatky s tím spojené, protože veškerý proces koupě zde je ve španělštině a za vše odpovídá notář.

Teď ke koupi, ideální na investici jsou nové projekty off plan nebo under costruction, kde platební proces je zhruba tento:

Vyberete vhodný apartmán a zaplatíte zálohu - deposit a to většinou 6.000 - 10.000€, tím Vám daný apartmán developer bookuje a více nenabízí. Deposit lze poslat ze svého českého soukromého účtu.

Po získání building licence podepisujeme compraventu - smlouvu o smlouvě budoucí a platíte 30% z ceny nemovitosti. V tuto chvíli získáváte bankovní garanci, tedy nemusíte se bát, že o peníze přijdete. Těchto 30% lze také poslat ze svého soukromého účtu.

Zbytek ceny bytu platíte při podpisu kupní smlouvy - při předání klíčů od bytu. Tato částka již musí být složena na Váš španělský účet a z něj poté formou šeku vyplacen byt - tento proces budeme celý dělat s vámi - respektive námi doporučený právník nebo Váš vlastní.

Masivní inzerce Exportujeme na

Za nás hovoří čísla Jasně a přehledně